Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2011 11:08 - Готови ли сме да осиновим ... циганче
Автор: gwendoline Категория: Лични дневници   
Прочетен: 52691 Коментари: 148 Гласове:
56

Последна промяна: 03.01.2011 13:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Хванах малко от някаква тема за осиновявания по Бтв в "Тази сутрин". Беше поканена една госпожа, която иска да осинови дете, но само и единствено българче, а такова никъде не се намирало. Подходящи били само циганета. Тя не щеше и си го казваше в ефира на националната телевизия. Водещата Ани Цолова подскачаше възмутено на стола, виеше вежди и бърчеше чело в страшно недоумение, ама гостенката не отстъпи и кротко си държеше на своето. Искам българче. После даде малко назад, каза че може и от друг произход, но не и от цигански.

Първо да кажа, евала на тази жена, че така смело си каза позицията. Тя всъщност не обясни причините, но мисля, че всеки от нас веднага ще си отговори Защо. Обаче не знам дали сме прави.. наистина не знам. Първосигнално аз също веднага категорично бих отхвърлила идеята да взема такова дете за свое. Страхът от генното наследство ще ме гложди постоянно. А може би и това не е отговора. Очевидно е, че не съм дорасла още за такова нещо, щом Не е първата ми реакция. Вътрешно се обвинявам за еснафското мислене, продължавам да се разкъсвам от противоположни чувства, но не стигам до друго решение, освен пак същото. Не бих го направила.

В предишната работа имахме колежка една немкиня. Съвсем типична, висока, суха, стегната, дисциплинирана, абе истински  войник. Държеше се малко студено, винаги ти се струва, че внимателно те преценява с воднистите си очи и знае, че не ти се работи кой знае колко. За една Коледа имахме организирано фирмено тържество, като отделно беше предвидено забавление за децата на служителите. Тогава нямах деца и това не ме вълнуваше изобщо. Насред купона обаче забелязах едно тъмничко момиче да препуска насам-натам заедно с другите деца. Циганче, то си личеше. Повече се изнедадах обаче, когато разбрах, че това е осиновената дъщеря на немкинята. Тя беше женена за българин, това всички го знаехме. Но не знаехме, че са осиновили три деца, две циганчета и едно българче. Каквито им дали. Без претенции. Никой не смееше дума да обели. Нито да похвали, нито да оплюе. Тази жена вдигна летвата много високо. Не ни беше във възможностите да проумeем нейните решения. Добре поне, че бяхме достатъчно интелигентни да не ни проличи.

Та така и днес. Не съм съгласна да делим децата по раса и произход, но още не съм готова да отгледам циганче вкъщи. Има грешка някъде, нали?




 



Гласувай:
56



Следващ постинг
Предишен постинг

1. him - :)
03.01.2011 11:17
По този начин още повече ще стимулираме циганите да увеличават главната си "експортна" стока. Децата са инструмент за съжаление/просия/престъпления/проституция от членовете на своята рода/общност, което е отвратително! За немкинята няма да има значение, тя сигурно слага на един кантар българите и циганите, но ако живееше тук може би нямаше да мисли така.
цитирай
2. despinida - И аз не бих го направила...
03.01.2011 11:24
и не поради расистки причини...мисля си, че мотивите са заложени в ДНК-то ми от самата природа - инстинкт за самосъхранение....иначе, с удовоствие бих се грижила за едно малко сладко черничко негърче :)))
цитирай
3. usmihnimise - :)
03.01.2011 11:26
Познавам осиновено такова дете. Беше обгърнато с цялата обич на родителите, пращаха го на частни учители от най-ранна възраст, купуваха му скъпи играчки...
Резултат - чете и пише сносно, няма никакво желание да разсъждава, играчките се разглобяваха почти в мига на получаване, представата му за празник - две обърнати тенджери и бой по тях...
Може и да е частен случай, не знам, но знам едно - с гена шега не бива.
цитирай
4. gwendoline - him
03.01.2011 11:26
Тя, немкинята, от 20 години си живееше тука, не пада от луната. Да, много си прав за "експортната" стока, всички го виждаме, може би затова се бунтуваме срещу идеята да осиновяваме Техните деца. Но има и друга страна. Като не можеш да имаш, а искаш да отглеждаш деца, не е ли по-добре да вземеш Някакво, каквото и да е дете?!
цитирай
5. gwendoline - despinida
03.01.2011 11:31
Благодаря за откровеното мнение. Мисля, че си го казала съвсем точно - "мотивите са заложени в ДНК-то ми от самата природа - инстинкт за самосъхранение...."
Точно така го чувствам и аз.

цитирай
6. gwendoline - usmihnimise
03.01.2011 11:34
Моите наблюдения се свеждат само до децата на немкинята. Бяха си съвсем нормални като поведение, голямата сега е тинейджърка, с всичките му екстри :)) Но все пак не са ми вкъщи, не знам детайлите. Да са и живи и здрави.
цитирай
7. анонимен - Предлагам Цолова, да отгледа ...
03.01.2011 11:45


Предлагам Цолова, да отгледа поне пет циганчета, за да даде пример.
цитирай
8. gwendoline - анонимен
03.01.2011 11:47
Абсолютно.
Всъщност горното го постнах, само защото водещата много ме подразни с превзетата си, изкуствена позиция. Когато даде пример със себе си, тогава нека подскача на стола и да се бие в гърдите...
цитирай
9. naidobriq - Да съгласна съм ...
03.01.2011 12:01
Нека водещата даде пример..какво ми се превзема..
Макар че като се замисля какво са виновни децата.Никой не избира родителите си..
Сложна работа...
Лек ден..
цитирай
10. анонимен - Познавам българско семейство от ...
03.01.2011 12:01
Познавам българско семейство от областен град, осиновило 2 циганчета,които нямат родствена връзка. Когато отида на гости при свекърва си, виждам цялото семейство в двора на съседна къща. Възхищението ми е огромно от търпението на тези хора при възпитанието на децата и резултатите са невероятни. Децата скоро ще тръгнат на училище. Дано осиновителите да бъдат възнаградени за тази им всеотдайност. И все пак, пустият му ген като че ли все боде в очите. Може и да не съм права и времето ще го докаже или опровергае.
цитирай
11. gwendoline - naidobriq
03.01.2011 12:05
" ... какво са виновни децата.Никой не избира родителите си.."

Точно заради това ми е гадно, и някакси не съм на 100% убедена, че съм права. Децата са си деца... както ги възпитаме, така ще растат.
цитирай
12. анонимен - Мисля, че в интелектуалната среда ...
03.01.2011 12:07
Мисля, че в интелектуалната среда на журналистка, като Ани Цолова, петте или повече циганчета ще се чувстват добре, разбрани и обгрижвани. Това ще е най доброто, което могат да получат, като подарък от ДЯДО КОЛЕДА за НОВАТА ГОДИНА.
цитирай
13. gwendoline - 10. анонимен
03.01.2011 12:09
Благодаря за коментара. Трябва положително мислене, определено. Ние не сме много по тази част, българите :))
цитирай
14. gwendoline - 12. анонимен
03.01.2011 12:12
Да :))
Може да се включи и Ани Салич, да даде пример, не само като водеща на шоу...
цитирай
15. анонимен - По добре без деца, отколкото да о...
03.01.2011 12:16
По добре без деца, отколкото да отглеждаш циганче. Природата е жестока, но има свои закони-всеки трябва да си знае мястото. Ако риташ срещу природата после тя ще рита теб.
цитирай
16. gwendoline - 15. анонимен
03.01.2011 12:19
Това е много често срещано мнение. Обикновено мъжете мислят така, жените са склонни да приемат всяко дете (сигурно пак природата си казва думата).
цитирай
17. sande - Наши приятели в Скопие, българка и български македонец, си взеха от детски дом циганче...
03.01.2011 13:38
Те нямаха деца. Имат къща в централната част на града, спестени пари. Всичко остава за това дете. Други роднини нямат.
Но! Детето растеше малко разхайтено и своенравно, не не бяха строги, за да не помислят хората, че са лоши родители.
Струва ми се,че в циганчето, момче, се проявяваха някаква циганска наследственост и неуправляемост.
От това се страхуват хората.
Вече не са между живите, а как се развива техния наследник ме е страх да попитам. Имам лоши предчувствия.
цитирай
18. ketcakuatl - АМАН ОТ ЦИГАНИ!
03.01.2011 14:13
Крадат ни, убиват ни, изнасилват ни, превземат ни отвътре с високата си раждаемост, а ние сега и да ги отглеждаме, така ли! Че те влязоха в 21век с манталитета си от 19-ти, че и по-отрано. В последно време им се дават само права и свободи. И какво? Точно нищо! Да, правата си ги научиха, ама задълженията - йок! Неспособни като общност да се цивилизоват. Но редки единични случаи има - признавам. И какво от това? Генетично обусловени плевели, които трябва да се искубнат от корен, а не да се поливат и отглеждат!
цитирай
19. gwendoline - sande
03.01.2011 14:19
Интересен пример, дано опасенията ти не са верни. Иначе жалко за тия добри хора ...
цитирай
20. gwendoline - ketcakuatl
03.01.2011 14:21
Фактите са си факти. Точно така е, както го казваш. Затова не мога да си преодолея вътрешната съпротива срещу идеята да отгледам тяхно дете. Страх ме е, че няма да мога да го науча на задължения и отговорност.
цитирай
21. sramejlivetsa - Който не го е страх, да си осинови и ...
03.01.2011 14:53
Който не го е страх, да си осинови и маймунче, ако ще! На мен ми писна те да раждат заради едното майчинство и след това да ги изхвърлят през оградата. А в същото време телевизиите ще се изтрепят да ни подканят ние да даряваме и да осиновяваме...Някак си е просташко едни да правят деца и да прибират парите от това, а балъците да им ги отглеждат и да си трошат главата след това с тях...
цитирай
22. анонимен - Като не сте готови, моля не се слагайте...
03.01.2011 14:58
Който не иска дете циганче - ами моля, имате право на избор в това отнощение. Все пак трябва да слушаме сърцето си! ако то казва не, еми тогава тъжо, но факт. Ама кой ви дава право да съдите и да "отскубвате плевели"?!?!? Да не ви харесва, добре, ама господ е създал всякакви същества или природата, както щете...Добри и лоши, трябва да има равновесие...аз пък си мисля, че и българче да си вземеш, да не би да пише на челото му "хубав ген", какво, да няма опаковка с дълаг срок на годност или гарнтирано кчество?! Я се вижте първо себе си! Не ви е срам...плевели били...айдее...има причина да ги има циганите, и кавито и да са други разновидности...за добро или лошо...може и да сме си ги заслужили! В природата няма нищо случайно! Едно дете е чисто и невинно докато не попадне на съмнения и разделения в света на възрастните...погледнете в сърцата си. Там е истината, винаги.
цитирай
23. gwendoline - sramejlivetsa
03.01.2011 14:58
Но нали има и друга страна, децата не са виновни за появата си на тоя свят. Те просто са употребени. Въпросът е дали може да се промени нещо, дали циганското дете, захвърлено в социален дом, може да бъде възпитано като нормален редови гражданин, дали ние като общество имаме сили за това...
цитирай
24. gwendoline - 22. анонимен
03.01.2011 15:02
Радвам се на този коментар! За тази друга страна говоря - "Едно дете е чисто и невинно докато не попадне на съмнения и разделения в света на възрастните...погледнете в сърцата си. Там е истината, винаги".
Благодаря за включването!
цитирай
25. magicktarot - Подхванала си много болна и страшна тема - поздравления
03.01.2011 15:04
за смелостта! Защото често такива теми се развиват от дискусия в агресивни постъпки и изстъпления. Аз нямам позиция по въпроса. Най-вероятно няма да осиновя - поне не засега, защото мъжът ми е против това, независимо за каква народност става дума. Казва ми - "като искаш да правиш добро, по-добре помагай на някой дом за деца, то е същото." Истината е, че не си познавам изцяло генетичния материал и не мога да съм сигурна дали някъде през вековете не ми се е вмъкнал и някой и друг "цигански" ген, ако изобщо има такива - май все още не са открити чисто "цигански гени". Аз лично може да се каже, че харесвам циганите - имала съм много майстори цигани - наистина с по-особен манталитет някои от тях - но общо взето, симпатяги и открити хора. Не всичко е задължения и отговорност, има огромен брой нецигани, които нямат никакво чувство за отговорност. Освен това всеки циганин говори поне два езика - колко българи или други народности могат да се похвалят със същото - в смисъл - всеки, не определен процент? Това не значи, че защитавам циганите. И изобщо - защо точно за такъв тип осиновяване говорят по телевизията - не може ли да се говори по принцип? Защо трябва да карат хората да се чувстват длъжни с нещо на циганите или да развиват чувство за вина за това, че не искат да осиновят цигане?
цитирай
26. gwendoline - magicktarot
03.01.2011 15:10
Май наистина темата се оказа страшна. Не искам да предизвиквам крайни изказвания, аз дори много се чудих дали изобщо да поствам по тази тема, точно заради опасението да не прозвуча расистки. Не искам това, ни най-малко.
На теб специално благодаря за различния поглед и благия тон. Поздрави!
цитирай
27. razkazvachka - Не! Твърдо не! Няма да осиновявам дори незаконната внучка на уелския принц!
03.01.2011 15:39
Плащам данъци и изисквам да бъдат употребявани за гладните и болните, не за малоумните тлъстогъзи депутатици

А съответните общности е време да си поемата децата на собствена отговорност.

Милосърдието не бива да се бърка с милостинята. Отговорността не е обща яма.
Един човек не може да бъде насилван да се самоубива чрез милосърдие.
И тая телевизия е най-антихуманното образувание, което можа кьопавото ни общество да роди....
цитирай
28. анонимен - Всеки етнос да си отговаря за грешките
03.01.2011 15:43
Българчетата с предимство много ясно. По-добре ад покриеш грешката на някоя ученичка или бедна студентка. Плюс това детето е ствоя цвят на кожата. Нищо против циганетата, но при равни други условия времето, което ще му отделяш да си научи уроците е 2 пъти по-малко. Цигането дори интелигентно е разсеяно. Не може постоянно да е на частни уроци. На тях им дай да пеят и свирят, само това умение развиват или е развито у тях.
цитирай
29. gwendoline - razkazvachka
03.01.2011 15:53
Подхващаш темата за манипулативността на телевизията, и си абсолютно права. Вече много се изговори и изписа за разните благотворителности и други дежурни коледни (финансови) мероприятия. Подкрепям мнението ти, напълно. Но трябва да има и някаква социална политика все пак. Просто тя няма място по телевизиите, нито пък подлежи на шоу програма, нито пък се цели в моя и твоя есемес. След като държавата не прави почти нищо срещу изоставянето на деца, едва ли ние, поединично, ще успеем да се справим с този проблем. Първо трябва да успея да изгледам (и овардя) моите собствени, че и това не е хич лесна задача в днешно време. ..
цитирай
30. анонимен - защо АНИ ЦОЛОВА не си осинови циг...
03.01.2011 16:02
защо АНИ ЦОЛОВА не си осинови циганче,за да даде пример
цитирай
31. анонимен - Навремето бездетните хора са вз...
03.01.2011 16:08
Навремето бездетните хора са взимали от бедни роднини т.нар. храненик.
В трудни години деца за осиновяване са били от бедни, но честни родители, със здрави гени. Сега, в години, когато никой не умира от глад, деца за осиновяване се оставят от хора с очевидно дефектни гени - развалени семейства, алкохолици, с наследствени дегенерации. Много е голям риска да попаднеш на дете, на което просто му е заложено проблемното поведение. От друга страна доброто отношение и семейната среда понякога правят чудеса, божа работа е... Аз лично бих помагал на социално слаби семейства или роднини, но осиновяването ми идва в повече.
цитирай
32. gwendoline - 31. анонимен
03.01.2011 16:15
Благодаря за включването. Темата за осиновяването обаче си е съвсем отделна. Малко хора са готови да направят такава стъпка, евала им правя, но днес гледах тази жена, която вече беше взела своето решение, просто имаше изисквания, а журналистката се мъчеше да й вмени, че НЕ ТРЯБВА да има такива....
цитирай
33. анонимен - 21...
03.01.2011 16:20
...е напълно прав - по-добре човек да си купи куче или маймуна, отколкото мангал. Не стига, че ни терорзират и цял живот висят на нашият гръб, че и да им отглеждаме чааветата. Пред очите ми да умира мангала, малък или голям, пръста си не мърдам. Фактите са си факти и емпиричният опит го доказва - хъхряците са нисша, изродена раса, подчовеци, дегенерати. Непоправимо увредени са - интелектуално и най-вече морално, а често и физически.

Чувал съм за случай от Щатите - някакво семейство имали две дъщерички на по 8-9 години но от добро сърце осиновили мъжко чааве от нашия регион - по-голямо - на 12-13 години. Завели си го в къщата, нахранили, изкъпали, облекли го... и знаете ли каква била първата работа на чаавето, щом възрастните излезли? - Ами да изнасили заварените си сестрички !!!

Ей-това са мангалите !!! Вярно е, че има изключения, има читави цигани но те са не повече от 10% и стават все по-малко, защото те имат горе-доли по толкова деца, колкото и Българите, а дивите им съплеменници се плодят като плъхове... и тая хъхряшка зараза е най-големия проблем за държавата ни, защото ни струва около 3 МИЛИАРДА ежегодно - под формата на директна издръжка за гъгнивите дегенерати, пропуснати ползи - от това, че не работят и не плащат данъци и осигуровки, и нанасяни щети - на транспорт, комуникации, енергийна мража, селско стопанство - да не говорим за стотиците техни жертви - убивани, насилвани, изтезавани, тормозени.

А тая Цолова заслужава да я натирят някоя късна вечер в по-голямко хъхряшко гето - ако излезе жива, хич няма да я избива на толерастия повече !!! Аман от продажници и родоотстъпници.
цитирай
34. анонимен - Поздрав!
03.01.2011 16:27
Преди 28 години осинових дете - имам прекрасен син, който знае как е попаднал при мен. И той е определено е с българска кръв. Просто защото аз съм с българска кръв. И категорично не бих осиновила циганче. По горната прчина. Не намирам нищо расистко в действията си. Защото знам какво ми костваше да се преборя със смачкващата машина на домовете за изоставени деца, оставили отпечатък в психиката му /осинових го на 1 год. и 8 месеца/. Не бих имала сили да се боря и с циганските гени. Пък и тази битка е загубена преди да се започне.
Желая много късмет и здраве през Новата година.
Цвети
цитирай
35. анонимен - 25:
03.01.2011 16:29
...и кои два езика говорят циганите? Може ли циганското хъхрене да се брои за език? Ами в него дори няма думи за числа, по-големи от 10 !!! Заслушай се, когато около тебе има мургави - дори когато "говорят" на своят си "език", половината думи са Български, просто защото те нямат аналози - това е най-бедният език на света, в който половината думи са синоними на кражба и аванта.

Относно нигърчетата - гледах някакъв научнопопулярен филм за Кения, където показаха как местните деца всеки ден ходят по 20 километра пеш, за да идат на училище и го правят с желание... разбира се веднага се сетих за чааветата - дето ги карат до училище със специален автобус (ако не знаете има и такава "програма за интеграция" - училищни автобуси само за хъхряшки чаавета, каквито няма дори за дечицата с увреждания, макар това да е нагло нарушение на Конституцията, която родителите на Българчета не проумявам защо търпят) - но те, чааветата пак не желаят да учат и 90% от тях отпадат от училище още до прогимназиалният курс !!!

Коментарът е излишен - който иска да осиновява и няма Българчета - да си вземе някое нигърче от Африка - 100 пъти по-добре от малък мангал.
цитирай
36. monaliza121 - Всяко дете, независимо от етноса, ...
03.01.2011 16:40
Всяко дете, независимо от етноса, оставено в дом е заченото благодарение на безотговорност, най-често алкохолна. Децата се раждат невинни, но носят вината на създателите си като ген. Възпитанието прави чудеса, генната обремененост е извън неговите възможности.
Всеки има право да си избере дете, само който си го ражда няма.
Ани Цолова е... ще се въздържа.
цитирай
37. gwendoline - monaliza121
03.01.2011 16:44
"Всеки има право да си избере дете, само който си го ражда няма" - Много ми хареса това, колко е вярно само!
Поздрави за теб! :)
цитирай
38. анонимен - Кое ли ще е по-малкото зло - да се о...
03.01.2011 16:44
Кое ли ще е по-малкото зло - да се отгледа поредният бъдещ паразитиращ член на едно почти отишло си общество, като нашето или да дадем и своя си принос за продължаването на неговия упадък?
Въртя го, суча го и нещо все ми седи като causa, ама много perduta. Чудно защо ли!
цитирай
39. tutankhamon661 - gwendoline
03.01.2011 16:49
За българите циганета, а българчетата за чужденците. Знаем го номера. Вероятно някои хора прибират доста пари от цялата работа.
цитирай
40. анонимен - Считам се за толерантен човек
03.01.2011 16:54
Считам се за толерантен човек, но ще споделя с вас лично впечатление. Имам познато семейство, което осинови мургаво, дяволито момченце на ок. 3 год. Хора от сой, културни, модерно облечени с вкус, весели и леки по характер, добре ситуирани, без да са богати. Гледаха го с любов и внимание, всеотдайно, да има за него. Стана наркоман, купиха му кола - потроши и нея и себе си, от нея - нищо, за него - пак безумни пари за операции и лечение. Бял ден не видяха - но вече не се отказват, обичат си го. Това е - цигански ген!!! Скоро видях майката от семейството - няма да е пресилено като кажа, износени дрехи, изнурена, влачеща се без настроение, вглъбена... Един разбит живот!
цитирай
41. анонимен - Като деца имахме в групата едно ц...
03.01.2011 17:11
Като деца имахме в групата едно циганче на което майка му се е оженила за българин. Ходеше на училище, играеше с българчетата и не се събираше с циганите. Живееше в бългърска махала. Принципно не му личеше докато един ден не се ядоса нещо и не си показа всичките цигании.
Миналата есен ме заговори една тинейджърка. Леко мургава с големи очи. Баща и умен, строен, собственик на няколко добре работещи фирми, майката с 2 висши образования, интелигентна. Много добре я възпитават. Живее в лукс, учи в елитно училище. Не и липсва внимание от семейството. Бабата и дядото живеят в съседен блок. И те много интелигентни хора. Учени. Но въпросното момиче се държеше странно. От време на време избиваха в нея едни цигански черти дето .. бяха много странни. А и с тези бели родители. Още по странно. Оказа се, че тя е осиновена като бебе на няколко дни. Тя не го знае. Но всичките и приятели забелязват циганското в поведението и.
Решението на циганския проблем е много лесно. Трудови лагери за престъпниците. Държавата да даде възможност на работа на полето за циганите които искат. Да се изселят в запустели села където да работят и да си изкарват пари. Да им се спрът всички видове помощи както и да се забрани влизането в градовете на престъпници с повече от една присъда. Ако не можеш да докажеш някакъв минимум за живот в съответният град да нямаш право да живееш там.
Те сами ще измрът като не им се даде възможност да крадът и да вегетират на помощи и майчинство.
Искаш дете - гледаш си го. Родиш дете и не го гледаш - трудов лагер за да заработиш достатъчно държавата да го храни това дете.
Искаш болница - плащаш осигуровки. Не плащаш и не работиш - умираш. Това е системата. Ако не ти оттърва - ходи в планината.
цитирай
42. анонимен - Считам се за толерантен човек
03.01.2011 17:14
Някой ще каже - може и с българче да се случи. Може - но в блока имаше още 11 момчета на близка възраст - растяха заедно, нямаше разлика помежду им нито в квартала нито в училище, преживяваха проблеми, но никой с такава крайност и с такава егоистична безотговорност към родителите си. А неговите родители грижливо бяха скрили тайната на осиновяването, убедено твърдяха че е родено във Варна докато бяха командировани там на работа и О, ЧУДО, никой никога не се опита да сподели с детето съмнения по въпроса...Та да не си помислите, че е там причината! Не Е!
цитирай
43. анонимен - На чужд гръб и 100 мангала са малко
03.01.2011 17:27
Вижте сега любители на роми цигани и секва друга пасмина не ви харесва ми земайте си ги увас ама ни карате да им отглеждаме дегенератите за да ни унищожават после да ама не хъхряците се женят 1 ви и 2 ри братовчеди поне тия които познавам що ли ми напомнят един друг етнос дето и той се онеправдани той така се жени за какво хоратада си земат полуидиот у тях, след като ни реди скапаната държав нека я редим и ние не и помагайте с нищо саотирайте начинанията и нека да ги порязват от брюксел и в крайна сметка немкинята като е интегратор браво да си земат сички шваби по един асан белким ни отърват 1000 000 хъхряци таман ще уйдисат на една провинция а ние простите неинтегрирани българи нека да си живеем само живо ай сектир да си земе и сорос едно и ципи ливни ма нещат що ли и на онама ще му отива на цвета
цитирай
44. анонимен - позволявам си и аз да се включа
03.01.2011 17:29
Синът ми е вече на 10.Беше на 4 дена когато го взехме.Не съжалявам нито за миг.Но е българче.Възпитавам го в тези стойности в които и мен са ме възпитавали,незнам какво ще стане,аз правя каквото трябва.Мисля че гаранция няма...Искам и момиченце,но ако трябва д а съм честна,не желая циганче. Нямам проблем с това че не е МОЯ КРЪВ,циганина не е МОЯ ЕТНОС. Нямам претенци да е бебе,едно сираче–БЪЛГАРЧЕ,с удоволствие бих отгледала.Но не и циганче!
цитирай
45. gwendoline - 44. анонимен
03.01.2011 17:33
Евала правя на всички, които са осиновили деца! Това е толкова трудно, най-напред да вземеш решението, после да го изпълниш.
Поздрави за всички вас, които се включихте в темата!
цитирай
46. bubolina111 - Стига де
03.01.2011 17:45
Ние българите да не сме много стока,а?Защо тънем в мизерия като тях?Ама не сме сплотени...
цитирай
47. анонимен - външният вид лъже
03.01.2011 17:47
Често се подлъгваме по външния вид,както е станало и при теб.Но няма нищо,важното е да запомним,че не всичко е каквото изглежда,и в положителния,и в отрицателния смисъл.Невероятно е как хората ни изненадват.
цитирай
48. gwendoline - tutankhamon661 - За българите циганета, а българчетата за чужденците. Знаем го номера. Вероятно някои хора прибират доста пари от цялата работа.
03.01.2011 17:50
Да, има и такива неща. Кошмар.
Ами изчезналите деца? Аз скоро изпитах ужаса да си загубя детето, както си играеше в парка, пред очите ми. Тия работи стават за секунди. Намерихме се след 5-6 минути, но още ми се свива стомаха при спомена. Какво ли не си помислих за тия 5 минути. Карай, да не отивам в друга тема.
Поздрави!
цитирай
49. alchemist - 28. анонимен e прав
03.01.2011 17:53
По-добре да вземем детето на някоя ученичка или бедна студентка, отколкото някое циганче от конвейра. И от къде накъде ще съм длъжен да взимам циганче, малко ли българчета има по домовете.
цитирай
50. анонимен - и все пак
03.01.2011 18:04
анонимен написа:
Който не иска дете циганче - ами моля, имате право на избор в това отнощение. Все пак трябва да слушаме сърцето си! ако то казва не, еми тогава тъжо, но факт. Ама кой ви дава право да съдите и да "отскубвате плевели"?!?!? Да не ви харесва, добре, ама господ е създал всякакви същества или природата, както щете...Добри и лоши, трябва да има равновесие...аз пък си мисля, че и българче да си вземеш, да не би да пише на челото му "хубав ген", какво, да няма опаковка с дълаг срок на годност или гарнтирано кчество?! Я се вижте първо себе си! Не ви е срам...плевели били...айдее...има причина да ги има циганите, и кавито и да са други разновидности...за добро или лошо...може и да сме си ги заслужили! В природата няма нищо случайно! Едно дете е чисто и невинно докато не попадне на съмнения и разделения в света на възрастните...погледнете в сърцата си. Там е истината, винаги.


Може да не пише на челото на българчето,но циганите са доказали,че основно крадат и мързелуват.Това е неоспорим факт.Циганите живеят ден за ден.А българите се научиха на мързел и безотговорност от тях,за съжаление.
цитирай
51. анонимен - циганин израснал и възпитан в цигански квартал
03.01.2011 18:10
Няма да обиждам нито ще защитавам някой. Искам да ви кажа че не е важен гена.Важни са 7те годинки.Собственик съм на фирма с дейност-производство от 1992г.При мен работят 58 души по малко са българи повече цигани.Клиентите са ми гърци,италиянци и македонци.Мога да ви кажа че във всяко стадо има мърша,и това не го решава пастиря, А дядо боже, който решава "кой да язди кон и кой да ходи пешком.
цитирай
52. анонимен - МАНГАЛЪТ СИ Е МАНГАЛ. РАНО ИЛИ КЪСНО ...
03.01.2011 18:13
МАНГАЛЪТ СИ Е МАНГАЛ. РАНО ИЛИ КЪСНО ТОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА СИ ПОКАЖЕ ЦИГАНИЯТА. ТОВА МУ ИДВА ОТВЪТРЕ. ТАКЪВ МУ Е ГЕНЪТ. КОЙТО СИ МИСЛИ ЧЕ ВСИЧКОТО ДВУНОГО, НАПОДОБЯВАЩО ЧОВЕК Е ЧОВЕК - ДА СИ ГО ОСИНОВЯВА И ИНТЕГРИРА, АМА У ТЯХ СИ. ДА НЕ ГО ПУСКА ПО УЛИЦИТЕ.
цитирай
53. nicodima - Поздрави за темата!
03.01.2011 18:14
Скоро участвах много отблизо в едно "намерение" за осиновяване на мои близки и след разговорите, които проведох с отговорните лица, разбрах, че българите не си оставят децата. Т.е. възможността да се осинови българче вече практически клони към нула. Та днес длъжностното лице повтори това, което аз чух преди месец - може да се осинови дете от смесен произход, но българче, пък и момиче, пък и между 2 и 4 години, както беше поискала жената, то е все едно да уцелиш печалба от тотото.
За циганския етнос - че си носи гените - носи ги. В тоя ред на мисли, трябва да се даде предимство на чужденците да осиновяват циганчета / при тях няма такива задръжки, просто защото не са живяли с тях / и е малко прибързано да се закриват домовете...
цитирай
54. gwendoline - nicodima
03.01.2011 18:16
Много благодаря за коментара, дава още светлина по темата. Поздрави!
цитирай
55. sande - С циганите трябва да се внимава, защото ...
03.01.2011 18:35
... да не стане така, че те нас да ни осиновяват след време!
Да им подариме държавата си.
Учените от БАН да направят демографски изследвания, да направят прогнози.
Да се приемат навреме нужните Закони.
Иначе, лошо ни се пише.
цитирай
56. damnation - Цигане ? Никога. Имах за съученик ...
03.01.2011 18:38
Цигане ? Никога.
Имах за съученик цигане осиновено от българи - по-голямо леке нямаше в цялото училище. Най-глупавото и грозното в случая е, че след осиновяването, родителите бяха успели да си родят и свое дете, момченце. Цигането беше тъпо, агресивно, пропи се в 8-ми клас. Редовно съсипваше от бой "братчето" си българче.
Не съм чувал за тях от 5-6 години, ама предполагам че малкия е успял да стане човек.. докато другия си е останал циганин.
цитирай
57. gwendoline - damnation
03.01.2011 18:40
Дотук нито един положителен пример за осиновено циганче?! Наистина ли няма такива случаи...? Тъжно.
цитирай
58. damnation - gwendoline сигурно има. Но са ма...
03.01.2011 18:43
gwendoline сигурно има. Но са малко.
Както има и цигани, отраснали в Факултето, но все пак станали свестни и стойностни хора - познавам един такъв. Ама и те са малко.
Дали е ген, дали е проклятие, дали и ние с предубежденията си сме виновни - не знам.
цитирай
59. анонимен - Има, ама...
03.01.2011 19:20
58 - тия свестни и стойностни цигани няма да си захвърлят детето, сещаш ли се?

46 - тънем в мизерия, защото всяко Българско семейство е принудено, заедно с детето си, да храни по един хъхряк.

41 право каза, само това е начинът да се оттървем от тия изроди - спиране на всякакви помощи и да ги прогоним в затънтените райони - ако щат да работят и да се прехранват, ако ги мързи, да си ядат чааветата. Ние не сме длъжни да храним душманите си.

А ако евроидиотите от Брюксел, Старсбург и Хелзинки много врещят, да си ги вземат при тях, да видят какво е хъхряк да ти живее на гърбът.
цитирай
60. анонимен - Мили , Боже , -
03.01.2011 19:54
какви специалисти по генетика са се събрали тука !! Какво ви е , бе , хора ?!! Какъв човек щеше да бъде вашият син , или дъщеря , ако бяха отраснали в бордей и се бяха учили от крадливи клошари ?! Щеше ли вашият ген на "благородни българи" да ги извиси и да ги направи "стойностни създания " , като вас ?! Ами , че вие можете да допишете "трудовете" на Хитлер и компания на тази тема ! Дано само простотията ви е извинение за малоумните , расистки глупости , които сте наръсили обилно тук ! Имаше един документален филм за детските домове у нас , в който двама приятели , циганета, се срещат след около 12 години. Едното, обаче - осиновено на осем годишна възраст от шведско семейство, а другото останало в дома. Когато идва времето нашенското да го изритат от дома , "шведчето" пристига с майка си в България .Разликата беше изумителна- едното цигане говореше няколко езика , възпитано с обноски , каквито малко от "генетично превъзходните " българчета имат. Другото , може сами да си го представите- зле облечено, зле говорещо , изплашено и недоверчиво-годините в ада на "социалният дом " го бяха превърнали в поредния аутсайдер ! Така че, не ми говорете за гени , повръща ми се от тесногръдието , простотията и злобата ви !
цитирай
61. gwendoline - 60. анонимен
03.01.2011 20:02
Да! Сетих се и аз за кой филм споменаваш, доста отдавна го гледах, много интересно беше. Темата тук наистина предразполага към крайности, но изказванията са си индивидуални, всеки е свободен да си каже мнението, пък нека се види какви сме, как разсъждаваме, колко са ни предразсъдъците, или обратно, освободени ли сме от тях. Благодаря за включването, ценно ми е.
цитирай
62. dolsineq - Народ, търпял 200 г гръцко и 500 г ...
03.01.2011 20:10
Народ, търпял 200 г гръцко и 500 г турско иго не съм сигурна, че има някакви изключителни гени в кръвта си. А и като прибавим пословицата, изречена от събирателния алекоконстантинов герой бай Ганьо, съвсем ще допълним образа на българина. Сега се сещам и за разказа на Иван Вазов "Пази боже, сляпо да прогледа". Не правя асоциации, само констатирам. Да продължа - на Чаплин родителите са обикновени хора - бащата алкохолик, майката с доста свободно поведение. А колко са като Чарли Чаплин? Мисля, че причината е в съзнанието ни. Хората се формират от обстановката около тях, от собствените си възприятия и мисловен капацитет. Прекалено много внимание се отдава на наследствеността. Ако се има предвид заболявания - да, но за останалото не съм съгласна, щото се сещам и за елинпелиновия "Андрешко" - "Неволята кара селянина да хитрува" - казва той...
цитирай
63. gwendoline - dolsineq
03.01.2011 20:15
Бинго :)) Трябва да се погледне и от другата страна на монетата. Не всеки го може. Поздрави!
цитирай
64. usandthem - Коментар 60 е мой
03.01.2011 20:16
Съжелявам , ако мнението ми е прозвучало толкова крайно ! Но наистина , гадният преход не е извинение за оскотяването ни ! Няма спор , че тази етническа група има особенни заслуги за проблемите в страната , но да се използват расистки теории и да се говори за за генна обособеност, е колкото възмутително , толкова и примитивно .Ако може някой от застъпниците на тази "генна предопределеност " да ми покаже , кои точно гени ни различават по расов признак , в знак на благодарност ще му кажа колко и кои гени делят човека от свинята !
цитирай
65. анонимен - до 59
03.01.2011 20:20
Виж сега, хората тук говорят от собствен опит. Ти това "шведско цигане" лично ли си го отглеждал и с него ли живееш, че си правиш такива изводи? Как го разбра, че едва ли не превъзхожда Българчетата, а не е леке, пазещо поведение пред камерата? И аз го гледах тоя филм - и едно нещо ми се наби на очо - че между всички питомци на домът нямаше НИТО ЕДНО бяло дете - само хъхряшка паплач - и всичко това живее на наш гръб, плюска от нашите данъци, а възрастните ни, цял живот работили родители са на ръбът на физическото оцеляване !!!
Оправдаваш ги, с това, че живеели в бордеи - ами да не би ние да сме нещо виновни? - Цял живот ги издържаме - помощи им даваме, ток, вода, осигуровки - нищо не плащат, но ползват всичко, оставили сме ги даже да крадат безнаказано - и пак живеят в мизерия, защото каквото и да вземат, веднага го изпиват !!!

Длъжни ли сме да търпим тая сган заради някакъв абстрактен хуманизъм? И не е ли хуманизъмът адекватно отношение само към човешки същества? Какво човешко има у хъхряците, освен анатомията им? - НИЩО - в морално и хигиенно отношение те са по-ниско и от животните !!! В интелектуално също са непълноценни - най-просто сравнение - как може един китаец (примери хиляди) да дойде от оня край на света - след три дена да е започнал работа, след 6 месеца да говори горе-долу Български, след година да чете и да пише, тоест да се е интегрирал в Българското общество, без да спира да работи по 8-10 часа на ден, а хъхрякът, дето е роден тук и тук са живели дедите му от 5 века, на 30 години не е работил нито минута (ако не броим кражбите и правенето на чаавета), не може да се подпише и почти не може да говори членоразделно !!! И в това време все уж се интегрира или поне огромни усилия и пари са насочени в "интеграцията" на това гнусно същество, което обаче упорито отказва да върши друго, освен да плюска, да краде, да се налива с ракия и да се размножава !!!

Казах и по-горе - толерастията ни към това нисше племе ни струва над 3 МИЛИАРДА годишно !!!
цитирай
66. gwendoline - usandthem
03.01.2011 20:21
Момент, има недоразумение. Крайни са мненията на някои от учстниците тук, то се вижда и с просто око, изобщо нямах предвид твоя коментар. Както вече съм написала, благодаря ти, че даде този пример, поне една положителна илюстрация след многото негативи по темата. Добре, че се изяснихме :)
Поздрави!
цитирай
67. dolsineq - Поздрав за @ 60. анонимен - мислим ...
03.01.2011 20:26
Поздрав за @ 60. анонимен - мислим едно и също. То по-логиката на горните "другари", ние обикновените, без "синя кръв" да не се раждаме изобщо.
цитирай
68. анонимен - 64:
03.01.2011 20:28
Мнозинството цигани са си същите по целият свят - разликата е, че в нормалните държави ги държат в ужас пред законите и затова са кротки.
Расова и генетична обособеност има и това е нормално и няма нищо възмутително. Разликата в гените между човекът и мамунът е под 2%, но тя води до огромни различия на макрониво. А според теб колко е разликата между жителят на Тибет, който се ражда с дръпнати, та почти затворени очи, заради студът и ветровете и нигърът от южноафриканските полупустини, който генетично е с голям задник, обособин се така, за да се събират там някакви запаси от влага? - 0.002% ?? А двамата са толкова различни !!!

Убеден съм, че ако се направи обстоен генетичен анализ на хъхряците, той ще докаже непълноценността им !!! Читавите между тях може би са мелези, при които нециганските гени, съчетани с определено възпитание, донякъде доминират.
цитирай
69. анонимен - Re
03.01.2011 20:43
анонимен написа:
По добре без деца, отколкото да отглеждаш циганче. Природата е жестока, но има свои закони-всеки трябва да си знае мястото. Ако риташ срещу природата после тя ще рита теб.
Това изказване е скотоумие, оправдаващо единствено егоизма и саможивството!Лоши деца няма- та били те китайчета,хаитянчета,циганета и т.н. Те просто са деца.
цитирай
70. usandthem - до 65
03.01.2011 20:56
Никъде не съм оспорвал позиции сходни с Вашата ! Няма да го направя и сега , нещо повече - съгласен съм с повечето неща , които сте написал .Не съм съгласен , проблемите да се обясняват с псевдогенетика и расизъм. Ще Ви кажа моето мнение за причините да се стигне до такова обществено изолиране на една етническа група , довело до абсурдното й толериране , и още по-неприемливото й незачитане на закони и обществени порядки . Аз мисля , че в България никога след 1944 г. не е имало искрено намерение за интеграция на този етнос. В тоталитарното общество беше по-лесно да се замитат подобни проблеми под килима и да се държи в подчинение цялото общество , като по този начин то да изглежда хомогенно и монолитно. По същият начин в Югославия обществото от различни по религия народи претендираше да е хармонично и безпроблемно. При демокрацията( колкото и условна да е тя у нас ) , съвсем логично трупаните и крити , непремахнати заради неосъществена интеграция различия, избухват и поставят цялото общество пред трудно решимата задача , за кратко време да постигне резултат , за който в развитите държави е трябвало да минат десетилетия ! Като добавим и много характерната за нашата партокрация , нужда от неграмотен и лесно манипулируем електорат , ще стигнем до извода , че гневът ни е насочен в грешна посока . Само ще припомня онова култово изказване на Доган преди едни избори в Столипиново , в което той направо обеща, че докато тамошните цигани гласуват за него, ток няма да плащат ! Иначе, ако Обама беше останал в Кения , САЩ нямаше да имат чернокож президент , не заради гените му , а заради липсата на подходящо образование !
цитирай
71. bovari - Има грешка някъде, нали?
03.01.2011 21:16
Не мисля, че има грешка. по-скоро е друго......
Харесах постинга, провокира ме да споделя, ще напиша два -три реда в своя блог.Ще сложа връзка, надявам се да нямате против:)
цитирай
72. usandthem - до 68
03.01.2011 21:19
след това , което сте натворили в този коментар ще ви отговоря за последен път . По отношение на желанито Ви за генетично изследване на циганите , трябва да отбележа , че Менгеле е направил много в тази област , но за Ваше разочарование не е намерил тъй жадуваните и от него различия . За всеки образован на прилично ниво човек е известен безспорно доказания от науката факт , че всички хора имат общ прародител , живял в Африка ! Що се отнася до разтъсващото Ви откритие , че хората генетично се делят на Малък и Голям Задник , в зависимост от различните им способности да складират влага , ще се осмеля да прогнозирам , че в едно хипотетично пребиваване в пустиня , Вие имате огромни шансове да оцелеете !
цитирай
73. sbllaq - Хм
03.01.2011 21:23
Аз съм туркиня ... не го крия, но си признавам, че многократно съм имала проблеми с произхода си ! ужасно е особено, когато си дете и видимо и осезаемо биваш "леко" отделян от масата ... имало е моменти, когато съм молила родителите ми да ми дадат българско име ...
Вече пораснала и уж разбрала света и настроенията на българския народ .... пак се чувствам излишна !
и не мога да се преборя с това усещане ...
Просто искам да кажа, че никое дете не заслужава да се чувства така било то българче, циганче, китайче, иранче и др.
Едно дете се нуждае от любов и закрила, добро възпитание и подкрепата на семесйтвото му.
------------------------------------------
Не искам да споря с икой просто споделям вижданията си ... всеки е прав за себе си, тъй като най - добре усеща себе.
цитирай
74. анонимен - Дам, може да се избиете тука, ама циганите пак ще ги има...и защо ли?
03.01.2011 21:24
Ех...за това, че ни изяждат данъкоплатските пари, не са виновни нито циганетата, нито родителите им...а тези които им го позволяват. Как им се сърдите, сякаш циганите са писали законите, сякаш те са се пуснали да крадат и правят какво ли не на воля. Ами кой им пречи? някой да взема мерки против това. Само вайкане - след дъжд - качулка. Абе не разбирате ли, че тия цигански работи идват добре дошли на държавата...тя не си мръдва пръста. Колкото по-голям е хаоса, по-добре за нея, щото така ни държат разединени, безпомощни, оплакващи се, безнадеждни... нали, ако законите действаха, ако бяха справедливи, българина щеше да се уповава на тях, да си търси правата, да се дигне, едини със събратята по неволя и наложи мнение - и ще ги изххвърли от парламента всичките, барабар с досиетата и с парцалите им. А така - междуетническата омраза посята, оставени хората на произвола ...че то скоро и гражданска война ще избухне...и пак политиците ще спечелят от тая работа, щото нищо няма да загубят, ще загубят всичко ония, дето си мислят че циганите са им виновни за мизерията... циганите са черната съвест на държавата...грозното и зло лице!
Аз все още смятам, че децата не са виновни...те са чисти по душица, но се превръщат в нежелани. Единственият начин да се справим с това е да педотвратим зарязването им по домове...Как? Държавата! Държавата трябва да каже!
цитирай
75. gwendoline - 71. bovari
03.01.2011 21:29
Разбира се, че нямам против. Ще прочета с интерес. Поздрави!
цитирай
76. анонимен - пак съм 44
03.01.2011 21:30
Отклонявате се от темата. А тя беше ЩЕ СИ ОСИНОВИТЕ ЛИ ЦИГАНЧЕ????
Ще вземете ли да гледате у дома си дете от тази етносна група.
Колко от вас имат осиновено дете у дома си? Колко знаят какво е ?
Ами хайде да направим опита, тея дето ги защитават ,да си вземат едно у дома и да го гледат,като собствено! ДА БЪДЕ ОБИЧАНО, ЦЕЛУВАНО, ГУШКАНО както собственото.Безсънните нощи когато е болно, дали ще можете да бършете нааканото дупе и да изчистите повръщаното от него така както от своето? Ще четете ли приказки ,ще обеснявате ли това което не разбира с безкрайното търпение на МАМА И ТАТЕ? Ще ви се свива ли пак така сърцето когато само за първи път отиде д а пресече улицата, даже и когато отиде да пазарува з а първи път... ще стигнете ли до полуда ако се загуби,така както го описва една от жените по нагоре в коментарите...–все ежедневни и на вид обикновенни неща?
Вие подхождате като възрастен към възрастен.
цитирай
77. gwendoline - sbllaq - Вече пораснала и уж разбрала света и настроенията на българския народ .... пак се чувствам излишна !
03.01.2011 21:38
Привет, sbllaq! Тъжно е да прочета коментара ти, уви, лоши сме, нетолерантни. Отдавам го на лошо възпитание, ниска култура и национална злоба. Когато преди години ходих на почивка в Турция ме порази топлото посрещане навсякъде, от непознати хора, само защото сме комшии, близки народи! Въобще не става дума за 500 години робство или други такива неща, просто хората са добри и любезни. Ние - не.
цитирай
78. gwendoline - 76. анонимен - Отклонявате се от темата. А тя беше ЩЕ СИ ОСИНОВИТЕ ЛИ ЦИГАНЧЕ????
03.01.2011 21:40
Благодаря за напомнянето. Вече беше наложително :))
цитирай
79. анонимен - 70; 72:
03.01.2011 21:51
Първо, възможността за истински генетически изследвания по времето на Менгеле не е съществувала. Второ - то и човекът и макакът имат общ прародител - и какво от това? Трябва да сложим знак за равенство между тях ли?
И най-вече не смятате ли, че интеграцията е двустранен процес? Как арменци, турци, евреи са се интегрирали в обществото без някой да прави специални програми? Как да се интегрира някаква твар, която не желае нито да учи, нито да работи, нико да спазва законите, нито дори елементарна хигиена да спазва? Или трябва на всеки хъхряк да назначим щатен теляк, за да го къпе?
Говорите за "развитите държави"... само че точно в тях хъхряците са ги кастрирали и дори избивали бесни псета или поне прогонвали дори до средата на 20 век... защо ТЕ не са ги "интегрирали" а ни карат нас? Дори и сега - защо ги гонят от Италия, Франция и т.н. - вместо на дело да ни покажат как от хъхряк се прави човек?

И дали някой е с голям или малък задник е второстепенно, важно е Човешкото. А от всички раси, пъплещи по земята, хъхряците са ЕДИНСТВЕНИТЕ, които отговарят на благодеянията със зло. Защо да продължаваме да храним псета, които всеки път, когато им подаваме храна, забиват зъби в ръката ни - отново и отново, ден след ден?

Не отричам никому правото да има своя позиция, но проблемът на толерастите е, че са готови да отричат дори очевидното, само и само да не ги изкарат расисти, националисти и не знам още какви "-исти". А аз на черното бяло не съм свикнал да казвам.
цитирай
80. анонимен - А по темата...
03.01.2011 21:54
...извинявам се, че спомогнах за отклоняването от темата, затова се връщам към нея:
Ако ми се наложи да осиновявам дете, ще търся Българче (турче, арменче и т.н.). Ако няма, ще направя опит да се сдобия с дете от чужбина - нигърче или виетнамче, но хъхряшко чааве в къщата си няма да вкарам. Душманите на България трябва да бъдат требени, а не отглеждани.
цитирай
81. usandthem - до 79
03.01.2011 22:19
Въпросът е , не какви са били възможностите на Менгеле , а какви са вашите, за да достигнете до категоричната си увереност за генетични различия между хората. И неговите и Вашите възможности , очевидно са недостатъчни за доказване на расовите теории , които и двамата споделяте . Сега , когато науката вече има тези възможности , бихте ли били така добър , да цитирате някой съвременен учен-застъпник на теорията за генетични различия. Повтарям-съвременен учен, не вашите наблюдения за физиологични различия , които съвсем обяснимо за Вас бъркате с генетични . Ще се опитам за последен път да изтъкна съгласието си с Вас , че политиката относно циганите е напълно погрешна и аз съм последният човек , който би подкрепил толерирането им от държавата . Но убеждението Ви , че са виновни гените , съм длъжен да заявя , че , ако не го обявя за смешно и неграмотно , на свой ред ще изглеждам , като някой , който казва на черното бяло .
цитирай
82. анонимен - до психоромските защитници
03.01.2011 23:20
Сега колко от вас са живяли с мангали и дайте един адрес да ви пратя един клип само да не ви се повърне обяснявам какъв е клипа моля Гвендолин да ми пусне коментара отивам да вземам от един склад препарати и виждаммой съученик Хъхряк ела да то показва един нещо и така нататък вадии хъхряка нокиа Н 95 иначе нема ко да яде и ми пуска един клип с ужас установих че на клипа малко прасенце смучеше пишката на едно 8 годишно дете предварителнонатопена в мляко а 5 годишната му сестричка го гледаше от ъгъла напрао онемях и викам квой туй бе идиот човека каза сина и дъщерята понеже знам че тука има много промити пазители на ромските включвания нарочно си запазих клипа да им запуша демократичните усти за сведение мангала не му знам имената българските циганите му викат Путкина и живее на улица тополница срещу бившия 20 ти блок ако желате мога да ви го пратя и това не е изолиран случай .Айде сега нема нужда нека съм тесногръд кой не е да си спомни за хамериканците дето осиновиха хъхряка и си изнасили сестричката като идете в гетото да поживеете ми се обадете аз имах там работа цели 2 години нагледах се айде сега нялкой който не е влизал в басейна да не ме учи как да плувам ич не ме интересува дали има научни титли или е платен мазник на шорош и другите генетични отпадъци щото хихряцоте са точно такива
цитирай
83. gwendoline - 83. анонимен
03.01.2011 23:29
Пуснах коментара, обаче предупреждавам, че дискусията взе да се изражда, вероятно защото се поизчерпа. Моля без повече цинизми.
цитирай
84. анонимен - Към постинга за готовността да оситовим циганче:
03.01.2011 23:35
Уважаема Госпожо Гвендолин,
Когато можете,отворете блога ми <planinitenabulgaria.blog.bg>.Последното ми писание бе на подобна тема,но от друга гледна точка.Добре е,че изразявате мнение по този проблем.За германката мисля,sie hat ein Fehler gemacht!Sie wird das sp&#228;ter verstehen.Das kaann nicht eine kluge Frau sein,trotzt dem sie Deutsche ist!
ЧНГ! Коста Иванов
цитирай
85. анонимен - струва ми се, че по принцип има проблем с междурасови и някои междуетнически осиновявания,
03.01.2011 23:44
дори има и филми, посветени на тези проблеми. Афроамериканците се обявяват срещу осиновяванията на деца от тяхната раса от бели. Те не можели да ги научат на нищо за техните корени и култура. Аз не бих осиновила ромче. Не заради шансът да стане по-кофти човек от едно българче, а защото различието между родителите и детето ще бъдат и един от поводите за атака от околните, а и основателен повод за отчуждение. Съвременните психолози към агенциите, занимаващи се с осиновяване, бездруго настоятелно съветват да се съобщи на детето между 4 и 5 години, че е осиновено. А на това няма да успея сигурно първа да му го съобщя. Дали ще ми е приятно да викат "цигане" на детето ми, дали на него ще му е приятно да разбере, че е различно. И ще се почне - хем съм осиновено, хем съм ромче.
цитирай
86. gwendoline - 85. анонимен
03.01.2011 23:47
Посетих блога, относно последния постинг, да, абсолютно верен е! За немкинята, не знам, дано не е сгрешила :)))
Поздрави!
цитирай
87. gwendoline - 86. анонимен - струва ми се, че по принцип има проблем с междурасови и някои междуетнически осиновявания..
03.01.2011 23:50
Присъединявам се изцяло към коментара. Много е близо до собственото ми усещане за този проблем.
цитирай
88. gwendoline - И Ани Цолова има да каже нещо :))
03.01.2011 23:52
Току-що чух анонса на Бтв за утрешните им теми - Защо българите масово не искаме да осиновяваме ромски деца?! Явно днес наистина се е подразнила,хехе.

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/1916909118-Zashto_balgarite_masovo_ne_iskat_da_osinovyavat_romski_detsa.html
цитирай
89. анонимен - а аз преди време гледах цял филм,
04.01.2011 00:21
в който се разказваше съдбата на две момчета от дом за сираци - и двете циганчета. Едното беше осиновено в Западна Европа, а другото остана в дома, после се прибра при своите "роднини" и заживя като тях - без работа, без перспективи. Осиновеният обаче имаше коренно различна съдба - мечтаеше да работи като компютърен специалист, завършваше университет, и НЕ ИЗГЛЕЖДАШЕ и НЕ ГОВОРЕШЕ като циганин... Не мисля, че гените имат толкова голяма роля, колкото средата,в която детето се отглежда. Виждала съм такива деца в домове, чела съм им приказки, общувала съм с тях, макар и мъничко.Деца като деца. Мога да разбера страха ти, но не и да го оправдая.
цитирай
90. анонимен - Оставете ни намира !!!
04.01.2011 01:22
Оставете ни намира вече с тия хъхряци - те се плодят като плъхове, а ние трябва да се чувстваме виновни, че не желаем да осиновяваме и хрантутим изродите им !!! Вместо да се предприемат крути мерги срещу безотговорното им и безконтролно плодене, ще ни вменяват чувство на вина, задето не ги прибираме, вместо да създаваме свои деца. Тая Цолова що не си осинови - и то не едно чааве, а цял катун - Хъхрю, Айшето и 18-те им чаавета - направо в комплект - и да ги храни, къпе и дресира?

90 - гледал си филм - а знаеш ли го тоя осиновен евроциганин какъв е когато няма камера наблизо?
81 - ако нямаше генетични различия между хората, семейство тибетци от горният ми пример, щяха да си родят нигърче... ама те си раждат само тибетчета, защо ли? ;-)

Иначе крайно време е за строги мерки:
- спиране на всякакви помощи за индивиди, които отказват да работят;
- никакви детски за никого, вместо тях - данъчни облекчения.
- разрушаване на незаконните хъхряшки развъдници - абсурд е да се допуска мангалите да си струпват безнаказано катуните на чужда земя;
- никакви безплатни ток, вода и здравеопазване - както плащаме ние, така да плащат и те, ако не - няма да ползват;
- безмилостно смазване на хъхряшкият бандитизъм - връщане на смъртното наказание при тежки престъпления, включително посегателства срещу ЖП-инфраструктурата и главната електропреносна мрежа - в цял свят подобни посегателства се определят като ТЕРОРИЗЪМ;
- масовата педофилия сред хъхряците да бъде наказвана строго.

Сами виждате, че тия мерки няма да засегнат нито един нормално живеещ гражданин от цигански произход, така че не виждам защо да не се въведат.
цитирай
91. mankusto - Брей, колко много коментари
04.01.2011 01:58
Това за генното наследство са глупости. Аз съм израснал с поне две момчета, които бяха осиновени циганчета и успеха им в живота беше 50/50. Ако детето има проблеми с идентичността и посоката, понеже е осиновено, ако тръгне да краде, защото не се чувства обичано и така нататък, ще кажем че гените са виновни и циганинът винаги краде. Абе айде...
цитирай
92. анонимен - А КОГА ЦИГАНИТЕ ЩЕ ОСИНОВЯВАТ БЪЛГАРЧЕТА И ЩЕ ГИ ГЛЕДАТ КАТО ПИСАНИ ЯИЦА ????????
04.01.2011 02:45
А КОГА ЦИГАНИТЕ ЩЕ ОСИНОВЯВАТ БЪЛГАРЧЕТА И ЩЕ ГИ ГЛЕДАТ КАТО ПИСАНИ ЯИЦА ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
цитирай
93. morpheus201 - Закон за всички!
04.01.2011 03:02
Отговора на въпроса според мен се крие в прилагането права и задължения към всички по еднакъв критерий. Единственно тогава може би за осиновяване ще останат единственно деца, чийто родители наистина не могат да се грижат за тях.
Просто примерите за т.нар. двоен стандарт с твърде много и твърде очевадни и поради тази причина има хора с крайни възгледи по темата за осиновяването. Истината е някъде посредата - когато има и равни отговорностти и реално прилагане на закона за всички, то тогава според мен би трябвало да се реши и проблема. Еднин простичък пример, който ми идва наум в момента е - ако от агенцията за закрила на детето си свършат работата и отнемат всички деца, които не живеят при нормални условия и следователно спрат помощите за майчинство на лошите родители, от всякакъв произход, дали не биха спрели и "фабриките за деца" в ромските махали?!
Относно ромите като етнос е вярно, че са свикнали да не зачитат никакви правила и норми в едно общество - независимо дали то е българско, турско, гътцко и т.н., но смятам, че има ли един закон за всички, и за цигани и за българи, то нещата с времето неминуемо ще се подобрят. Важно е наистина да се разбере, че децата нямат вина за грешките на родителите си и на обществото в което живеят. Познавам няколко добри и честни цигански семейства, но никое от тях няма повече от 3 деца поради простият факт, че средствата им не стигат, както и на повечето от нас, но не са тръгнали да крадат, нито са позволили на децата си да си зарежат образованието.
Крайните мнения и действия не само няма да доведат до разрешение на проблема, но и ще го задълбочат. Историята показва, че винаги при достигане на определено ниво на поляризация по даден проблем се започва и конфликт! Така че, по мое мнение изказвания от рода на "плевели, които трябва да бъдат изкоренени" и "те не са виновни за нищо, просто такива са условията" са крайно опасни и не трябва да бъдат толерирани!
И накрая ЧНГ на всички съблогъри и анонимни!
цитирай
94. анонимен - За българите е казано преди стотици ...
04.01.2011 04:26
За българите е казано преди стотици години. Не народ а мърша дето нищо не ще да свърши. Като народ сме кръгла нула. Като индивиди имаме уникално силни. И все се доказват навън. Много научни открития са направени от българи работещи по света.
Циганин да е постигнал нещо в тоя свят ?
И за гените: Кучето и вълка имат много сходни гени, почти еднакви. Ама някой да е взел вълче като бебе и да го даде на куче да го отгледа. Кучето ще го отгледа като свое, няма да му забелязва расата и произхода. Ще го кърми, ще го учи. А дали от това вълче ще стане овчарско куче? А дали ще стане ловджийско куче? А полицейско? А водач на слепи хора?
Дивият звяр си остава див звяр. Каквото и да го правиш. И всеки който обяснява, че децата са си деца и няма никаква разлика между децата в различните етноси - то той само е стоял и гледал телевизия и никога не е имал допир с други етноси.
Много обичам децата и приемам чуждите като свои но в момента в който видя тази наглост и надменност в малките им цигански очички и ми иде да си купя калашник. Има го и в българските деца, има го и в другите етноси, но в циганския е на 99.9% от децата и то в пъти по силно от всички останали взети заедно.
Ранна февруарска сутрин, вървя си из малак град в Германия. Деца на 4-5 годинки отиват на детска градина с велосипедите сами. Без родители. Те карат срещу мен - аз съм в дясно на тротоара и те са в тяхното дясно. Аз преминавам пред отбивката която е за детската градина. Съответно децата подават сигнал с лявата ръка, че ще завиват към градината и аз решавам да се отместя за да ме заобиколят и да влезнат. Децата не ме заобиколиха. Спряха, изчакаха да премина и след това завиха на ляво както е по правилник за движение. И това дечица на 5 години. Усмихнати, ведри. С детското на лицата им. Тук от 5 годишните циганета кога ще видиш друго освен да просят или да ти пребъркват джобовете.
цитирай
95. pentecost - Всичко е объркано
04.01.2011 08:09
На мен като вярващ, ми се струва, че върху ромския етнос трябва много да се работи за изчистване и разрушаване на родови проклятия, наследствена обремененост, тъмни окултни енергии и т.н. Няма друг такъв етнос да е толкова замърсен духовно, и оттам идват всичките техни проблеми, които рефлектират и върху нас. Ромите буквално "бъкат" от демони и тъмни енергии в тях и това ги кара да се държат по такъв странен за нас начин. Ако всичко това се отмахне от тях, те ще станат като всички останали етноси. Сега по темата: понеже не съм семеен още и не знам дали ще имам собствени деца (дай Боже!) и ако един ден ми се наложи да осиновя дете в БГ, не знам дали бих осиновил ромче, мислил съм по този въпрос много пъти и никога не съм стигал до категоричнор решение за "да" или "не". Макар, че моят Бог учи да обичам брата си и да имам любов в сърцето си, все още ромите са единственият етнос, който не мога да обикна, грях ми на душата. Повечето от вярващите християни сред ромите са свестни и добри хора, но те са твърде малко засега, за да окажат влияние на събратята си.
цитирай
96. анонимен - Много се извинявам, но от цялата ви дискусия лъха една инфантилна седесарщина.
04.01.2011 08:09
Проблема е политически и трябва да се реши с политически средства. Твърдо и перспективно, както беше при социализма. Първото и на-важно условие за редуциране броя на едно население е да го включиш трудооборота. Всеки безработен е потенциален престъпник. Всеки, който има доходи, неминуемо се стреми към по-висок стандарт, което автоматично означава и по-малко гърла за хранене. Второ-абсолютно задължително образование, ако трябва и с полиция. Глоби за всеки пропуснат час. Като имат доходи, ще имат и пари за глоби. Трето-абсолютно никакви привилегии и опрощаване на дългове. Не трябва на циганите да се внушава, че са извън закона. Да се въведе гъвкаво поощряване на раждаемостта. Може ли семейството да отхрани и възпита полезни за обществото граждани. Прави се във всички скандинавски страни. Защо да не се прави и у нас. И още много...Но главното е труд и образование. С лигавщини и лицемерна благотворителност, такива въпроси не се решават. Иска се твърдост и решителност и по-малко слабовата демокрация, защото тя просто ражда безредие и твори кризи. Така мисля аз. Съвсем откровено.
цитирай
97. cecka1504 - "Готови ли сме да осиновим... циганче?"
04.01.2011 08:11
Нали това е въпросът? Отговорът е категоричен - Не, не сме! Аз също не съм, а и не искам да съм. Поради част от причините, изброени по-горе.
Поздравления за постинга!
цитирай
98. gwendoline - morpheus2016
04.01.2011 08:18
...."Крайните мнения и действия не само няма да доведат до разрешение на проблема, но и ще го задълбочат. Историята показва, че винаги при достигане на определено ниво на поляризация по даден проблем се започва и конфликт! Така че, по мое мнение изказвания от рода на "плевели, които трябва да бъдат изкоренени" и "те не са виновни за нищо, просто такива са условията" са крайно опасни и не трябва да бъдат толерирани!.."

Благодаря за мнението, също и за културния тон! С този коментар може да се сложи финала, май вече всичко е казано.
ЧНГ! :)
цитирай
99. gwendoline - kushel - Много се извинявам, но от цялата ви дискусия лъха една инфантилна седесарщина.
04.01.2011 08:27
Благодаря за коментара, съгласна съм с повечето неща, изключвам обаче политическия привкус. Вярвам само в това, че човек трябва да разчита само и единствено на себе си за да успее и да просперира. Отнася се за българи, цигани, всякакви...
цитирай
100. gwendoline - cecka1504
04.01.2011 08:32
Благодаря! Обичам така - кратко и ясно :))
цитирай
101. анонимен - Гуендолин,
04.01.2011 08:35
не можем да изключим политическия привкус, защото модата да се отрече всичко от социализма докара и тоя проблем. Многото лигава демокрация премахна и домовите книги и блоковете станаха свърталища на бандити. Сега се наложи да се върнат. Ако е нужно, ще се върне и жителството. Така се управлява държава. Изберете ме за 10 години, без народни събрания и тем подобни глупости и аз ще направя от България една подредена и приятна за живеене държава. Никакви демокрации, никакви глупости. Спазване на закони и ред!!!
цитирай
102. gwendoline - kushel
04.01.2011 08:41
Е това ни е проблема. Не можем да спазваме закони и ред, без бой по каската! Не ми харесва, ама е вярно. Поздрави!
цитирай
103. goby3 - :) Евала!
04.01.2011 08:42
анонимен написа:
Който не иска дете циганче - ами моля, имате право на избор в това отнощение. Все пак трябва да слушаме сърцето си! ако то казва не, еми тогава тъжо, но факт. Ама кой ви дава право да съдите и да "отскубвате плевели"?!?!? Да не ви харесва, добре, ама господ е създал всякакви същества или природата, както щете...Добри и лоши, трябва да има равновесие...аз пък си мисля, че и българче да си вземеш, да не би да пише на челото му "хубав ген", какво, да няма опаковка с дълаг срок на годност или гарнтирано кчество?! Я се вижте първо себе си! Не ви е срам...плевели били...айдее...има причина да ги има циганите, и кавито и да са други разновидности...за добро или лошо...може и да сме си ги заслужили! В природата няма нищо случайно! Едно дете е чисто и невинно докато не попадне на съмнения и разделения в света на възрастните...погледнете в сърцата си. Там е истината, винаги.


Евала!
цитирай
104. cecka1504 - Който не иска дете циганче - ами м...
04.01.2011 08:50
goby3 написа:
анонимен написа:
Който не иска дете циганче - ами моля, имате право на избор в това отнощение. Все пак трябва да слушаме сърцето си! ако то казва не, еми тогава тъжо, но факт. Ама кой ви дава право да съдите и да "отскубвате плевели"?!?!? Да не ви харесва, добре, ама господ е създал всякакви същества или природата, както щете...Добри и лоши, трябва да има равновесие...аз пък си мисля, че и българче да си вземеш, да не би да пише на челото му "хубав ген", какво, да няма опаковка с дълаг срок на годност или гарнтирано кчество?! Я се вижте първо себе си! Не ви е срам...плевели били...айдее...има причина да ги има циганите, и кавито и да са други разновидности...за добро или лошо...може и да сме си ги заслужили! В природата няма нищо случайно! Едно дете е чисто и невинно докато не попадне на съмнения и разделения в света на възрастните...погледнете в сърцата си. Там е истината, винаги.


Евала!


Точно така - евала за думите на анонимния! Но! На колко от нас сърцата им казват: "Готов/а съм да осиновя циганче"?
цитирай
105. goby3 - :)
04.01.2011 08:58
Аз мисля,че съм готова да осиновя всичко!Бях на десет-дванайсет години,когато минавайки покрай оградите на близкият"Дом майка и дете",две-три годишни дечица викаха по мене"Мамо,мамо!"и протягаха ръчички!Да осиновиш някого или нещо...това идва от сърцето...и се прави,за този който има нужда от грижа,не за този който осиновява,та да избира-така мисля аз!Когато детето плаче,все едно дали е ромче,китайче,слонче или коте...когато детето плаче,майчинското в сърцето ми се свива и съм готова да се боря за него и да се грижа!Наречете го глупав женски инстинкт,ако щете,но с мен е така!
цитирай
106. hristo27 - Защо тези, които толкова проглу...
04.01.2011 09:02
Защо тези, които толкова проглушиха медиите с тази тема не дадат пример?
Щом няма никакво значение, да осиновят по 1-2 циганчета .
Защо преди месеци не ги оставиха във Франция и да осиновят децата им?
Темата е много популистка и съшита с бели конци!
цитирай
107. gwendoline - goby3
04.01.2011 09:12
И с мене е така. Затова се разкъсвам между сърцето и разума. Благодаря ти за включването. Поздрави!
цитирай
108. gwendoline - hristo27
04.01.2011 09:14
Популистка е, няма спор. И въпреки това е важна, затова се реших да пиша, да си споделя позицията. Благодаря на всички, които го направиха.
цитирай
109. nicodima - Една реплика към Кушел:
04.01.2011 09:25
При социализма бяха създадени гетата! С Бърза помощ съм обикаляла ромските квартали, а шофьорът на линейката беше неизменно зад гърба ми... Толкова мръсотия и мизерия не съм виждала през живота си. Та по-полека за социализма! Този социализъм у нас беше най-дивата и извратена форма на капитализма - държавно регулиран капитализъм - като в Китай. Хем нямаш права, хем ти ограбват труда. Ред има, но на каква цена!
Но по темата: определено само образованието ще интегрира циганите. Но не е намерен моделът как да стане това! Обикновено децата им ходат с желание на училище, докато не се намеси факторът семейна среда. Каквото и да казват социалните антрополози като Харалан Александров, на когото му е лесно да анализира обществото от кабинета си / аз тези учени ги наричам кабинетни, затворени /, че колкото сме по-близо до един етнос, толкова повече го разбираме... Дали е така?
цитирай
110. goby3 - :)
04.01.2011 09:34
Забелязвали сте как животните осиновяват,но дали наистина сте забелязвали как!Когато животно осиновява,то не мисли подходящ ли ще е кандидата да го представя в обществото,подходящ ли ще е да му оставя имането си и къщата в центъра,подходящ ли е да му дам името си!Не!Когато животно осиновява става така"О!Тук има бебе!О,бебето плаче,а никой не идва при него!Защо никой не идва?Щом никой не идва,тогава аз ще се грижа за теб,не плачи!"...И когато животно осиновява,то не мисли за гена,не обръща внимание на миризмата,цвета,окраската и вечната война между своят вид и този на бебето!Не мисли за това,че когато бебето порасне,ще е пет пъти по-голямо от него и ще го смачква всеки път,когато сяда върху него!Не мисли за странният език,на който бебето ще говори,то просто му става майка!Майка,която заслужава "Благодаря ти мамо,че пораснах!Благодаря и извинявай,че когато се зарадвам,изразявам любовта си,налапвайки цялата ти глава!"
Не всички животни осиновяват,но тези които го правят,го правят така.Мисля,че и хората би трябвало да го правят така...или да не го правят.
цитирай
111. gwendoline - nicodima
04.01.2011 09:37
...."Каквото и да казват социалните антрополози като Харалан Александров, на когото му е лесно да анализира обществото от кабинета си / аз тези учени ги наричам кабинетни, затворени /, че колкото сме по-близо до един етнос, толкова повече го разбираме... Дали е така?"

Ами не е така. Като помиришеш със собствения си нос мизерията и изпиташ на собствен гръб боя заради едно портмоне с 10-20 лева вътре, бързо ще ти мине всякакъв мерак за харесване, приобщаване и прочие... Много са сложни нещата. Но пак се отдалечихме от темата, за осиновяването. А именно дали Въпреки Тези Неща бихме взели циганско дете у дома?? ...
цитирай
112. varg1 - Циганите
04.01.2011 09:43
Хитлер най-добре ги осиновяваше.
цитирай
113. анонимен - За свитите сърца...
04.01.2011 09:44
105 - и нашите сърца и тези на родителите ни се свиваха през най-тежките години - 1996-1997 - с огромната инфлация, студът и заплахата от повсеместен глад - и късахме от и без това оскъдният си залък, за да дадема на същите такива гладни и нещастни чаавенца. Само 10 години по-късно, същите, вече порастнали чаавета размахваха брадви насреща ни с крясъци "Смърт на Българите". Същите Българи, хранили ги цял живот. Наречте ме расист, но ако имах власт, щях тогава да правя полиция, жандармерия и армия да ги избият - до крак и без милост към никого... защото тогава се убедих, че хъхряците са изроди и зверове. Да ме прощават зверовете - то и на вълк или на лъв да подадеш храна, няма да те забрави и няма да ти захапе ръката - само хъхряците сас пособни на това.

За останалите - запомнете, че гени и анатомия не правят човекът - и това, че някакво същество ходи на два крака, не го прави автоматически човек.

96 - има истина в думите ти, но интересно - как ще накараш някой насила да работи и особено да учи? Или на всяко чааве да се зачисли по един ушев, който да седи на чинът до него и да го контролира? - Не виждам как ще стане, дори и с глоби - защото в краен случай чаавето ще дреме в час, но пак нищо няма да научи.
Дрег проблем с образованието е самата изостаналост на чаавето. Влизайки в първи клас бялото дете обикновено вече познава буквите, има някакви начални познания, наченките на дисциплина и т.н., тоест то е подготвено за учениче. В същият момент хъхрячето още не може да говори членоразделно и не умее да ползва тоалетната - да, често се срещат и такива фрапиращи случаи - учителна к 1 клас ми е разказвала как малко женско чааве вдига рокличката, кляка до чинът и се изпишква най-спокойно !!! А някои се възмутиха от реакцията на родителите от Пазарджик, отказали да допуснат дечицата си да учат в класове, пълни с чаавета... че то все едно с маймуни да учат... и какво ще научат?
цитирай
114. анонимен - 110:
04.01.2011 09:47
Животните осиновяват, но какво получават насреща? Гледах за една кучка осиновила две тигърчета, порастнали те можеха да я убият с един удар, но се отнасяха към нея с трогателна обич !!!

Какво става обаче, когато човек осинови хъхряк? - Ами прочети постовете по-горе... хората обикновено сто пъти пишман стават и цял живот съжаляват, че са били толерантни !!!
цитирай
115. goby3 - 114. анонимен
04.01.2011 09:53
"Какво получават" Там е работата,всички много мислят какво ще получат,а осиновяването не е за получаване,а за даване.
цитирай
116. benra - От вчера
04.01.2011 09:59
надниквам тук и мисля...и ту се каня да пиша, ту да не пиша. Майката у мен се разтреперва при вида на всяко изоставено дете, иска да може да се погрижи за него и вярва, че с любов се постигат чудеса. Защото всяко човешко същество се нуждае от любов, от грижа, от внимание. Но...ако трябва да съм честна, най-вероятно ако би трябвало да направя тази крачка, ако трябва да избирам, не бих...Бих била подвластна на предразсъдъците си и страховете си. Тъжен факт е, че читавите хора от този етнос са изключението, което сякаш потвърждава правилото.
цитирай
117. gwendoline - 115. goby3 - 114. анонимен
04.01.2011 10:01
Абсолютно вярно! Браво!
цитирай
118. gwendoline - benra
04.01.2011 10:04
Привет. Написала си същото, което всяка майка си е помислила. И аз съм от тях. И аз от вчера се клатушкам между съвестта и избора... Нормално. Хора сме. Поздрави и благодаря ти, че сподели.
цитирай
119. goby3 - Хайде вече да го кажа в прав текст-Аз ...
04.01.2011 10:09
Хайде вече да го кажа в прав текст-Аз бих осиновила ромче,защото моите предразсъдъци гласят"Майната им на предразсъдъците",аз вярвам в себе си и каквото и да говори предходният опит на всички останали,аз мога да направя нещата различни!Предразсъдъци и хорски опит,дрън-дрън,човек трябва да се бори!А и да не успее,не е фатално,поне е опитал! :)
цитирай
120. gwendoline - 119. goby3
04.01.2011 10:12
Радвам ти се! Поздравления за позицията!
цитирай
121. анонимен - 119 гоби3: то това с "опитв...
04.01.2011 10:55
119 гоби3: то това с "опитването" и "провалянето" не е като да опиташ да направиш сладкиш и да се провалиш. Това е човешки живот. (макар думата "човешки" в случая да е пресилена)
Няма какво да се заблуждаваме. Всеки осиновява заради себе си и заради собственният си егоизъм. Защото иска да има дете, да дава обич, да даде част от себе си на някой. И когато 10-15-20 години даваш обич, посвещаваш живота си на това създание, лишаваш се от всичко в името на него да му е добре, опитваш се да го възпитаваш и след тези твои кански усилия то вместо да ти върне обичта с която си го дарил то ти връща злоба омраза и надменност. Колкото и да се опитваш да му покажеш правият път според теб то генетично му е заложено да краде, убива, граби. Циганите са събирачи. Те не са земеделци. Те могат да ходят по кофите и да събират но не могат да вземат мотиката и да копаят. Колкото и да се опитваш да го научиш на труд - то ще види, че е по лесно да краде и няма сила на тоя свят дето да го накара да си измени на вътрешното чувство за това кое е правилно. И тъй като става дума за егоизъм при осиновяването то ти си се провалил като родител. Обичал си, дарявал си любов през тези 20 години и с всеки изминал ден си виждал как тя не само не се връща, не само потъва в бездънна яма, ами се връща като омраза и злоба и надменност и неблагодарност защо не си го научил да краде и да живее лесно ами се опитваш да го учиш да работи. И тогава идва екзистенциалния въпрос: аз какво направих, какъв индивид създадах, това част от мен ли е, аз толкова ли лош, толкова ли съм некадърен да не мога едно дете да възпитам. И така имаш 20 години от живота дадени на вятъра. Без смисъл, без радост, особенно в последните 5 от тях.
Вълкът козината си мени но нрава не. Тази поговорка е 100% валидна за циганите. Когато вълче отгледано от куче и от хора стане овчарско куче - тогава ще повярвам, че циганин поставен в по добра среда може да се развие като нормално човешко същество.
Има ли циганин нобелов лауреат ?
цитирай
122. rpatel - Според мен си напълно права. Виж, не ...
04.01.2011 11:07
Според мен си напълно права. Виж, не е правилно да делим децата по раса, но като човек живял близо доедно гето мога да ти кажа, защо не е препоръчително да осиновиш цигане. Ами първо, майката на това дете най-вероятно е била на 13, т.е. шансът то да е със сериозни здравословни проблеми е голям, после ти вече си го споменала в текста си, те генетично са предразположени към липса на дисциплина, мързел, лъжа и всякакви други тарикатски номера с цел да изклинчат от задълженията си. Така, че лично аз не бих имала смелостта да рискувам. Но пък се възхищавам на жените, които имат тази смелост. И сега ще ти дам един пример за етническа толерантност. Испания. Братовчедка ми живее там от няколко години, каза че най-нормалното нещо е да види испанци осиновили дете от друга националност (най-често мароканче) и никой не гледа на това като на някаква екзотика.Приемат го като нещо напълно нормално. Знам дори за една още по-интересна история. Испанско семейство с две деца момчета решават, че искат да имат и момиченце, но по редица причини вместо да родят свое решават до осиновят. И специално заминават за Индия за да осиновят дете от там! Малката е истинско съкровище! Вече е на 6 или 7 и братята й, които са доста по-големи, я обожават. Мило, нали? Но момиченцето си знае, че е осиновено, знае си от къде е и т.н. Даже са обещали като порастне да я заведат в Индия за да види истинската си родина. Интересна история, нали? Но честно казано, аз не бих се решила на такова нещо. Обаче това не ми пречи да им се възхищавам на тези хора! Така, че всеки си знае сам за себе си до къде може да стигне и не сме ние тези, които можем да съдим еди-си-кой, защото искал българче, а не циганче. И изобщо актът на осиновяването е нещо изключително лично и не смятам, че е редно външни хора да се бъркат в цялата тази работа. Така, както никой няма право да се намества и да се опитва да влияе на избора ми дали и кога да имам дете, така и никой няма право да влияе на решението за осиновяване.
цитирай
123. ivoimv - Просто не приемам тази позиция
04.01.2011 11:18
Не приемам позицията аз съм нормален човек, а не човек без всякякъв житейски опит расъл в саксия само неразбиращ нещата човек може да има подобна позиция !
Вместо условията на живот да позволяват на българите да не напускат родината си и да отглеждат деца тук ,те са принудени да ходят по света немили не драги и да не са вече толково българи !
Циганите са анти социални същества без елементарни човешки навици това не може да се промени с магическа пръчка !
Дори и осиновено циганчето си е циганче, то принадлежи към друга раса !
Има ли цигани и общности техни които да са се вписали в едно общество по света - НЯМА И НЯМА ДА ИМА ,защото начина им на мислене поведение и навици са различни от нормалните хора!
цитирай
124. gwendoline - rpatel
04.01.2011 11:22
Поздравявам те за коментара. Много интересни примери даде, благодаря ти!
цитирай
125. ivoimv - това е казал друг човек не аз!
04.01.2011 11:38
Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на роми към родните им страни: „Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията – Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили българските евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особенно що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: „Купуването на гласове било европеййско явление.“ И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какаво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че ромите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква измет. Вярно, че Франция е родила девиза „Свобода, равенство, братство.“ но явно някой го бъркат със „Слободия, права, помощи.“, само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези роми – такива хора нямат място в Европейският съюз.“

i
цитирай
126. анонимен - На мен вече ми се е налагало да отговарям на такъв въпрос
04.01.2011 11:56
gwendoline написа:
Присъединявам се изцяло към коментара. Много е близо до собственото ми усещане за този проблем.

На мен вече ми се е налагало да отговарям на такъв въпрос, Гуен. И отговорът ми беше - не. Вече имам четири годишен син с български произход.
Работила съм преди време в дом за дечица от 3 до 6 години. Като всеки човек и аз си имах фаворити. Вземала съм някои от тях в къщи. Едното беше от най-черните циганчета.Беше най-умното дете в дома, с особено чувство за мярка. Разбира се, че това което чувах, като го вземах варираше от "Е, защо пък него?" от колегите в дома, до "Ей, курво!" от дюдюкащи строители. Виждала съм българчета, оставени по някаква причина, които за три месеца постепенно деградираха. Моят любимец си беше отраснал в дома, но някак си беше съхранен. По времето, когато работех там все още нямах намерение да осиновявам никого. Но си мисля, че никой не може да ти наложи какво да искаш. Насила хубост не става. Осиновителите ги разпъват на кръст. То са проучвания, въпроси, беседи. Но дори не им се предоставя възможност за собствен избор. Съветът по осиновяване определя по документите кое дете за коя двойка е подходящо. Имаш право да приемеш, или да отхвърлиш. До три пъти.
А това не е все пак избор на хладилник, телевизор, или кола. Аз извадих късмет. Единственото тото, от което спечелих.
цитирай
127. mglishev - Не мисля, че има грешка.
04.01.2011 12:12
Да, разбира се, расовият предразсъдък е нещо ужасно.
Но е напълно естествено човек да иска детето му да е, как да го кажа най-кротко... да е като него. Ако може да е физически, умствено и морално здраво. Да е със същия цвят на лицето като родителя/осиновителя. Когато, не дай Боже, ни се роди болнаво или проблемно дете, то си е от нашата кръв и го обичаме. Но да вземем такова дете и да го превърнем в свое? Не сме светци, все пак, а за съжаление в предразсъдъците ни спрямо циганите има много и изстрадан здрав разум.
Някой ден, когато се оженя и си имам свои деца, ако мога, бих осиновил още едно. И не, няма да е циганче. Не се срамувам от този си начин на мислене.

Цитираните в коментара над мен думи на Саркози щяха да са верни и изобличителни, ако Франция не се беше превърнала в социален дом за отказващи да се интегрират и далеч по-опасни от нашите цигани араби и африканци. Както стоят нещата обаче, тези думи звучат просто нелепо. Саркози е проявил изключително лицемерен двоен стандарт.
цитирай
128. gwendoline - 126. анонимен - На мен вече ми се е налагало да отговарям на такъв въпрос
04.01.2011 12:20
Много се радвам, че писа. Точно такива коментари ми се искаше да получа, изпатени, преживени, а не по принцип, "кабинетни". Сигурно имаш още за казване, различно от масовката, дано напишеш пост. Ще бъде интересно, поне за мен.
Поздрави!
цитирай
129. goby3 - 121. анонимен -
04.01.2011 12:27
:) Имаш право да мислиш каквото искаш,няма да споря с теб-слава Богу,хората сме различни и това му е хубавото...но това,че ти ще се провалиш,никога няма да ме накара предварително да мисля,че аз няма да успея! :) Не ми се сърди,аз съм си странна! :)
цитирай
130. gwendoline - mglishev
04.01.2011 12:56
Благодаря за мнението, допадна ми :))
Поздрави от мен!
цитирай
131. анонимен - Не бих искала да живея близо до ге...
04.01.2011 15:56
Не бих искала да живея близо до гетото. Но не ми харесва и в собствения ми панелен блок, в който дори леко мургави хора няма. Ако трябва да говоря за гени, не съм очарована и от българските. Странно е обаче как можем едновременно да отричаме апартейда и в същото време да живеем с илюзията, че генетично сме нещо повече от други хора. И тук не става въпрос за това дали бихме осиновили различно дете, а защо не бихме. Признавам, замисляли сме се за осиновяване и засега не сме предприели нищо не само защото не сме бездетна двойка, но и защото процедурата е мъчителна и тежка. Аз по-скоро бих осиновила няколкодневно циганче, отколкото няколкогодишно българче. Защото второто ще е неизбежно социално увредено. И на нас ще ни бъде мноого трудно да излекуваме раните в душата му.
Чудно ми е не сте ли срещали цигани, на чиито способности, знания и начин на живот да сте се учудвали? Само аз ли познавам такива? Жалкото е, че повечето от тях намериха реализация зад граница. В престижни професии. Щото за англичанина и аз, и той сме едни и същи.
цитирай
132. анонимен - до 121
04.01.2011 17:06
А има ли българин нобелов лауреат ?!!!
цитирай
133. анонимен - въпросът е :
04.01.2011 17:30
"Бихте ли осиновили циганче "?! А повечето са отговорили на въпроса: "БИХТЕ ЛИ ОСИНОВИЛИ КРАДЛИВ , МРЪСЕН, ЦИГАНСКИ ДЕГЕНЕРАТ" ?! За повечето въпросът трябва да е:"Бихте ли въобще осиновили дете "?!, с егоистичните си расистки душици . Повечето чужденци осиновяващи деца в България , избират най-болните и трудни за гледане деца , тези "непълноценните" според вас . Защо ?! Защо за германката е приемливо да отгледа циганче , да го възпита и моделира , така , че да засрами вашите глезени "пълноценни " наследници ?! Защо по света осиновяват деца от Африка , Камбоджа , Китай ?! Не се ли страхуват, че техните гени ще култивират човекоядци , някой нов Пол Пот , или Чингис Хан ?! Как в една болница, в Чикаго да речем , в едната операционна работи лекар , роден в Тибет , а в съседната -сто процентов циганин от Индия ? Двойният убиец от Перник , с какви гени е ?! Националният предател Гоце , този носител на прекрасните български гени , по-малко вреден ли е за обществото ни ?! Ако ви е нужна операция на сърцето , без която ще умрете , ще я откажете ли , ако доктор Чирков , носителят на лошите цигански гени, трябва да я извърши ?! А турче бихте ли осиновили ?! Русначе със сигурност бихте , как иначе , то си е като нас , братушка ! Нищо , че вероятноста родителите му да са алкохолици е доста голяма . Ама това е предрасъдък, ще кажете- така е! Но и всичко по отношение на другите деца също е предрасъдък. Та въпросът всъщност е " Успяхме ли , ние българите , след годините на идиотския социализъм и последвалият още по-идиотски преход , да се съхраним като Човеци ?! usandthem
цитирай
134. gwendoline - 132. анонимен - до 121
04.01.2011 17:47
Тука вече става смешно :)))))))) Да, прав си 132. анонимен
цитирай
135. анонимен - Мале-мале...
04.01.2011 18:06
Чета тук последните мнения и се чудя колко пишман-хуманисти са се извъдили вече, явно промиването на мозъци е в пълен ход и толерастията се е превърнала в зараза.
133 - абсурдно е да сравняваш дете от Китай (една от най-великите и стари цивилизации на света) с чааве - тоест с МАЛЪК МАНГАЛ, чиито т.нар. "родители" не могат да говорят членоразделно и смятат за нормално да струпат до входната си врата купчина боклук, по-висока от самият коптор. Индийците не са цигани в голямата си част. За проф. Чирков ми писна да слушам - щом това е единственият читав представител от едномилионен етнос (по-точно от едномилионна измет) за какво говорим ??? Арменците са 20 пъти по-малко от хъхряците, а вижте колко бележите арменци има в България. Срещу "двойният убиец от перник" аз мога да ти изброя ХИЛЯДИ хъхряци, извършили неописуемо зверски убийства на Българи.
Аз нямам нищо против турците и руснаците, още повече, че мнозинството т.нар. "български турци" въобще не са такива. Съгласен съм, че трябва да съхраним човешкото, но това ли е пътят, като доброволно отглеждаме изроди и дегенерати?
131 - и защо реши, че Българчето ще е увредено, а не чаавето? Вероятно същество, родено от 13-годишна "майка", която не може да говори и 40-годишен "баща" алкохолик, търкалящ се в л.йната си няма как да е "социалноувредено"?
119 - щом искаш да съсипеш собственият си живот, за да отгледаш някакво изчадие, това е твое право, но не разбирам такъв начин на мислене. Право ти казаха, че това не е въпрос на опити.

121 и 123 право казаха. Тъй като моят квартал е близо до няколко хъхряшки развъдника - всеки ден ги наблюдавам как се мъгнат с гнусните колички (често и с вонящи от 30 метра каруци) и обикалят от кофа на кофа, често влачят и малките си със себе си... и НИКОЙ от тия хъхряци не е болен, сакат, кьорав или както и да е по друг начин негоден да работи - всички са здрави и прави... но НЕ ИМ СЕ РАБОТИ. И да - истинско престъпление на управляващите е, че гонят младите Българи, а размножават тия същества.
цитирай
136. анонимен - ...да продължа мисълта си...
04.01.2011 18:18
...за престъплението на управляващите. По-големите помним как живеехме и каква беше системата преди десетоноемврийският преврат. Всички бяха длъжни да работят и всички получаваха блага - не много, но нищо съществено не ни липсваше. И ние сринахме тази система, с надеждата, че ще създадем свободно КАПИТАЛИСТИЧЕСКО общество. Но в какво общество живеем сега? - Едни в див капитализъм, където се борят като грешни дяволи, за да оцелеят, да получат къшей хляб, да си купят дреха и да отгледат по едно детенце. Други, напротив - в някакъв комунизъм, където ток, вода, здравеопазване са безплатни, където можеш да се самонастаниш където ти хареса, където можеш да си "береш" тухли, жица и каквото си поискаш... и където ти ПЛАЩАТ, ЗА ДА НЕ РАБОТИШ !!! И това разделение е на ЕТНИЧЕСКИ признак - хъхряците живеят в комунизъм, Българите и другите нехъхряшки малцинства - в капитализъм и тъй като всъщност нищо безплатно няма на тоя свят, те са принудени да плащат всевъзможните екстри и аванти на хъхряците, които не признават други професии, освен "трайно безработен социално слаб" и "самотна многодетна майка" на колкото може повече бъдещи крадци, мързеливци, убийци или поне паразити.
И тъй като всяко нормално семейство е принудено да издържа по един мангал, вместо да създаде свое дете, това е политика на АПАРТЕЙД И ГЕНОЦИД срещу Българите и всички нармални представители на нормалните малцинства, включително нормалните цигани. Всеки от вас да се замисли - вечер, когато седнете със семейството на масата, редом с вас сяда един хъхряк. Вие не го виждате, но той де факто е там и къса от залъка на детето ви, без нищо да е дал на това общество... а някои от вас доброволно искат да вземат по още един малък мангал !!!

А ако бяхме изградили истински капитализъм? - Младите трудоспособни Българи нямаше може би да избягат, а хъхряците щяха да измрат от глад, ако бяха при равни условия с нас - и сега да имаме не 5 000 000 Българи и 1 000 000 хъхряка, а 7 000 000 Българи и към 100 000 нормални цигани.
цитирай
137. анонимен - 136
04.01.2011 19:21
Нито си сринал нещо, нито си построил ! Тогавашните ти господари , живеещи на гърба ти , трансформираха политическата си власт в икономическа. Нито си видял комунизъм, още по-малко-капитализъм и демокрация , СЪЩИТЕ ТАРИКАТИ ТИ ПРОБУТВАТ ИДЕЯТА, ЧЕ ТОВА ,КОЕТО ПОСЛЕДВА ТОТАЛИТАРНИЯТ СТРОЙ Е ДЕМОКРАЦИЯ ЗА ДА ПОЖЕЛАЕШ ОТНОВО ТОПЛИЯ И УЮТЕН ОБОР , В КОЙТО СИ ПРЕЖИВЯЛ С ДРУГИТЕ КРОТКИ ГОВЕДА ! Ако след раждането ти , те бяха откраднали циганите , великите ти гени нямаше да ти помогнат да израстеш по-различен от тях. Но със сигурност щеше да си по щастлив-щеше да живееш в циганският комунизъм, за който така им завиждаш . Ако не можеш да се изхранваш сам , си си виновен самият ти -има достатъчно хора , които се справят успешно с живота. С основание си гневен към паразитите , но освен циганите има и едни несравнимо по-големи душмани на България ! В страната на Батко и Братко , на братя Галеви , братя Велчеви ,братя Станишеви е глупаво да се оправдаваме с етнически малцинства.
цитирай
138. анонимен - анонимен 136 каза : " Ако бяхме построили истински капитализъм......."
04.01.2011 19:30
Ами как пък точно вие, които строихте комунизЪма и го докарахте до под кривата круша , ще построите истински капитализъм ?!!)))))
цитирай
139. анонимен - 137
04.01.2011 20:45
Ха-ха-ха - и защо реши, че не мога да се изхранвам сам? Да, не сме видели ни комунизъм, нито капитализъм - ние, а и цяла Европа живеем в някаква извратена система, в която работливите и кадърните са задължени да издържат цял живот мързелива и негодна за нищо измет. Защо според тебе цяла Европа е налазена от всякакви паразити?
138 - какво съм строил, бе, на 10 ноември бях на 16 !!! Аз точно съм го докарал до под кривата круша !!!
цитирай
140. анонимен - ха ха ха
07.01.2011 09:15
смешници в с смешна държава.....
цитирай
141. анонимен - 135 - българчето за осиновяване ...
08.01.2011 10:03
135 - българчето за осиновяване едва ли ще е от майка, завършила Харвард :) И не, дете на дни няма да е социално увредено, поне не повече от всяко дете, престояло в Родилно отделение, щото и там децата са отделени от майките им...за съжаление. А на мен ми е много смешно това, че гражданите на една маргинална държава като България имат такова самомнение за гените си...
И е хубаво да не се дават клиширани определения за това кой какъв е - нито имаме опита на другия, нито неговия начин на мислене. А иначе е ясно, че повечето като теб мислят - така си е, човешко и първосигнално. И разбираемо, но за мен неприемливо.
цитирай
142. aidriell - относно циганският генетичен боклук
14.09.2011 23:35
Нвремето бкп трябваше да приложи полския опит с принудителната химическа кастрация на циганите
-нацията ни щеше да е дваж по хубава и красива
-нямаше да има банкрутирали социални здравни и пр служби
-престъпността щеше да е с 70 % по ниско
сапуните Dove са германски Качеството им безупречно
колко много сапун можеше да имаме и каква чиста и подредена нация щяхме да сме ако хитлер лично беше установил лагер тук
цитирай
143. анонимен - Нормални ли сте?
29.01.2012 01:00
От 99% от мненията, които прочетох се уверих за кой ли път, че българите сме малък, но за сметмка на това много прост народ. Ох, не ме питайте защо, прочете си постовете.
Само моля, макар че ще ви е трудно, не обиждайте децата, независимо какви са. Който плюе на децата, плюе на себе си. Не може да ме убедите, че да си изрод е нормално, че да унижаваш достойнстовото на човешко същество е единстветата причина да си надувате самочувствието. Щото нямате друга. Нали ако и от циганите сте по-лоши, тогава какво ви остава - да се гръмнете.
Ето това ви плаши. Толкова е прозаично. Не сме първите, знаете как е било в Америка. Само, че тук иде реч за ДЕТЕ. И понеже хич не сте наясно как стоят нещата, ще ви открехна малко вратата. Обикновено веднага след раждането си детето е настанено в неонатология, защото по-голяма част от децата са недоносени. От там в ДМСГД. Ако има късмет в регистрите за осиновяване. Невидяно и непотърсено от тази, която го е родила. То няма никакъв контакт с каквото и да било гето.
Друго, родителскяи капацитет на по-голяма част от българите е много слаб. И за тоаа при всеки провал обвиняват детото или неговите гени, в нашия случай.
И последно, важен е пътя, а не дестинацията. Това е да си родител. Важен е процеса, които се надяваме да доведе до добър краен резултат, но и да не стане така, нищо не може да отнеме любовта на майката и детето. И не ми посочвайте примери от типа "един познат, един съсед". Аз ви го казвам в първо лице, единствено число.
Последно, на тия които някога посмеят в очите ми да нарекат с обидни и унижаващи думи детето ми, ще им ги издера. Защото и моята толерантност си има граници. Защото като майка имам пълното право да браня детето си от изроди!
цитирай
144. danai333 - Sramuvam se
14.03.2012 10:52
Така като гледам коментарите защо не започнем направо да разстрелваме ромските сирачета и да си спестим държавни пари??????
Срамувам се от повечето коментари,срамувам се че съм българка и мисля че поне още 100 години не трябваше да ни допускат в ЕО!!!!
Сестра ми е на път да осинови дете от ромски произход и не само напълно я подкрепям но и се възхищавам!!
Да започнем с гените...например момиченцето което скоро ще осинови сестра ми е от жена(проститутка) с ромски произход и баща неизвестен(не изключвам да е един от тия същите мъже които не биха осиновили ромче) значи според вашите изчесления момиченцето ще стане или проститутка или шофьор на ТИР!!!!
Знаете ли че 90% от децата за осиновяване в България са от ромски произход?
Знаете ли колко е трудно да отхварляш малки мургави душички заради предрасъдъците на хората около теб?
Знаете ли как те гледат две черни очички с най дългите мигли които съм виждала и вече знаеш че сте се избрали взаимно?
Исках да пиша толкова много неща но една буца е заседнала в гърлото ми и ме кара да се питам в какъв свят ще живее бъдещата ми племенница....
цитирай
145. danai333 - ....
14.03.2012 15:14
а ето да прочетете колко много хора са осиновили деца от ромски произход и дано поне малко от вас разберат колко срамен е този "женски блог"

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=219754.15
цитирай
146. gwendoline - danai333
14.03.2012 15:20
danai333 написа:
а ето да прочетете колко много хора са осиновили деца от ромски произход и дано поне малко от вас разберат колко срамен е този "женски блог"

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=219754.15


Извинете, но защо да е срамен блога ми?? Не налагам на никого мнението си, както и позволявам на хората с различно мнение да го споделят тук. Изводите да си ги прави всеки сам.
цитирай
147. danai333 - za tova e sramen
14.03.2012 20:41
относно циганският генетичен боклук
14.09.2011 23:35
Нвремето бкп трябваше да приложи полския опит с принудителната химическа кастрация на циганите
-нацията ни щеше да е дваж по хубава и красива
-нямаше да има банкрутирали социални здравни и пр служби
-престъпността щеше да е с 70 % по ниско
сапуните Dove са германски Качеството им безупречно
колко много сапун можеше да имаме и каква чиста и подредена нация щяхме да сме ако хитлер лично беше установил лагер тук
цитирай
148. nekov - 144 - скоро сестра ти...
20.07.2012 12:15
Скоро сестра ти ще се срамува от идиотщината която е направила.

Мангалите са генетически изроди и нищо не може да промени това. Колкото и да се стараеш да образоваш и възпиташ чаавето, в 80% от случаите, от него пораства МАНГАЛ - мръсен, прост, крадлив и мързелив.

Тая измет овонява Европа от столетия и не е мръднала и с косъм от дивашката си същност - много варварски народи, дошли на континента са се цивилизовали само за 2-3 поколения !!!

Впрочем чети нагоре - личният опит на десетки хора направили същата грешка и ще се убедиш, че е по-добре сестра ти маймуна да си осинови !!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gwendoline
Категория: Лични дневници
Прочетен: 934241
Постинги: 106
Коментари: 2401
Гласове: 9950
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031